ua en ru

Пентагон повідомив про знищення в Сомалі сотні прихильників "Аль-Каїди"

Пентагон повідомив про знищення в Сомалі сотні прихильників "Аль-Каїди" Фото: бойовики "Аш-Шабааб", групи сомалійських ісламістів (flickr.com/Abayomi Azikiwe)

Сили США провели в Сомалі повітряний удар по табору "Аш-Шабааб"

Військові сили Сполучених Штатів Америки провели в Сомалі авіаштурм проти табору ісламістів "Аш-Шабааб". У результаті операції було знищено понад 100 бойовиків, повідомляється в прес-релізі Африканського командування Пентагону.

"За погодженням з федеральним урядом Сомалі сили США провели в Сомалі повітряний удар по табору "Аш-Шабааб" у вівторок, 21 листопада, приблизно о 10:30 ранку за місцевим часом, в результаті чого загинуло більше 100 бойовиків", - зазначено в прес-релізі.

Повідомляється, що "Аш-Шабааб" пообіцяв відданість терористичній організації "Аль-Каїда" і був призначений для забезпечення безпечного притулку для терористичних атак в усьому світі. Також "Аш-Шабааб" публічно заявляв про планування та проведення атак проти США і партнерів у регіоні.

Нагадаємо, у вівторок, 21 листопада, президент Ірану Хасан Рухані оголосив про повну поразку бойовиків терористичної організації "Ісламська держава" (ІДІЛ).