ua en ru

Президент Ірану оголосив про повну поразку бойовиків ІДІЛ

Президент Ірану оголосив про повну поразку бойовиків ІДІЛ Фото: Хасан Рухані (london.mfa.gov.ir)

Рухані оголосив про "кінець" "Ісламської держави"

Президент Ірану Хасан Рухани оголосив про повну поразку бойовиків терористичної організації "Ісламська держава" (ІДІЛ). Про це повідомляє Reuters, посилаючись на місцеве телебачення.

"Рухани заявив про повну поразку бойовиків ІДІЛ у вівторок в прямому ефірі на державному телебаченні", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, високопоставлений командир іранської гвардії генерал-майор Кассем Солеймані також оголосив кінець "Ісламської держави" у посланні, направленому верховному лідеру країни у вівторок, яке було опубліковано на сайті новин гвардії.

Так, минулого тижня іранські ЗМІ опублікували фотографії Солеймані в Альбу-Камали у східній Сирії, місті, яке по заяві Солеймані було останньою територією, відбитою у бойовиків в регіоні.

Революційна гвардія є найпотужнішою військовою силою Ірану, яка також контролює економічну імперію вартістю мільярди доларів. Вона кілька років воює на стороні сирійського президента Башара Асада і центрального уряду в Багдаді.

Відзначимо, в 2014 році ІДІЛ оголосила транскордонний "халіфат" в Іраку і Сирії на території, яка за розмірами приблизно дорівнює Великобританії. В останні місяці коаліція під керівництвом Сполучених Штатів, а також сирійські урядові сили, підтримувані Росією, провели ряд наступів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що сирійська урядова армія та її союзники знову зайняли Абу-Кемаль - останнє велике місто, що знаходилось під контролем бойовиків "Ісламського держави".