ua en ru

Пентагон вважає РФ і Китай головними загрозами у кіберпросторі

Пентагон вважає РФ і Китай головними загрозами у кіберпросторі Фото: Пентагон (uk.wikipedia.org)

Пентагон висловлює намір "продовжувати захищатися" і "зупиняти або припиняти зловмисні дії в кіберпросторі у їх витоках"

Міністерство оборони Сполучених Штатів Америки (США) оприлюднило свою першу стратегію кібербезпеки при адміністрації Трампа, назвавши Росію і Китай головними загрозами для США в кіберпросторі. Про це повідомляє Fox News.

Як зазначає видання, Китай робить спроби заволодіти конфіденційною інформацією американської адміністрації і приватних компаній.

"Росія проводила віртуальні інформаційні операції з метою чинити вплив на населення США і кинути виклик американським демократичним процесам", - йдеться у звіті Пентагону.

Пентагон висловлює намір "продовжувати захищатися" і "зупиняти або припиняти зловмисні дії в кіберпросторі у їх витоках". Деталі ймовірних операцій у сфері кібербезпеки не розголошуються.

Водночас у документі зазначається, що в разі війни сили США у сфері кібербезпеки "будуть готові боротися з противником разом з повітряними, сухопутними, морськими та космічними силами".

Нагадаємо, у США схвалили введення санкцій за кіберзлочини. Згідно з документом, Вашингтон повинен вводити санкції проти осіб, закордонних держав чи організацій за кіберзлочини проти США. Така міра зможе захистити вибори в країні та важливі об'єкти інфраструктуру від "спонсованної іноземними державами умисних кібератак". Це дасть основу стримування і реагування на кібератаки проти США в майбутньому.

Раніше повідомлялося, що Twitter і Facebook не були готові до протидії спробам РФ втрутитися у вибори США. Виконавчий директор Twitter Джек Дорсі заявив, що компанія була погано підготовлена до використання соціальної мережі як інструмент політичних маніпуляцій, які мали місце в останні роки.