ua en ru

Пентагон підозрює Росію в намірі перерізати підводні інтернет-кабелі

Пентагон підозрює Росію в намірі перерізати підводні інтернет-кабелі Фото: російська підводний човен

США стурбовані активністю російських підводних човнів поблизу найважливіших комунікаційних кабелів

В Пентагоні стурбовані активністю російських кораблів і підводних човнів поблизу найважливіших комунікаційних кабелів, які забезпечують майже весь глобальний інтернет. Про це пише The New York Times.

В оборонному відомстві США не виключають, що Росія може перерізати ці кабелі в разі загострення відносин або якого-небудь конфлікту.

Американські військові не розкривають деталі того, що вони збираються робити в разі можливої атаки Росії на найважливіші кабелі, але багато з них підтверджують, що в Пентагон уважно стежать за цим.

За даними видання, в минулому місяці російське судно "Янтар", який газета називає кораблем-шпигуном, обладнане двома глибоководними апаратами, повільно прямувало від Східного узбережжя Сполучених Штатів у бік Куби, де близько американської військово-морської станції в затоці Гуантанамо прокладений один з таких важливих кабелів. Рух російського судна постійно контролювалося американськими супутниками-шпигунами, суднами та літаками.

Нагадаємо, в середині жовтня міністр оборони США Ештон Картер назвав Росію "серйозним викликом" для США та їх союзників у Європі.