ua en ru

Пентагон планує вкласти 8 млрд доларів у посилення присутності в Азії

Пентагон планує вкласти 8 млрд доларів у посилення присутності в Азії Фото: Пентагон планує посилити свою присутність у Азії

США розраховує протягом п'яти років покращити інфраструктуру в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні

У Пентагоні затвердили план про вкладення 8 млрд доларіву посилення присутності США у Азіатсько-Тихоокеанському регіоні. Про це повідомляє газета The Wall Street Journal.

За її даними, військове відомство США протягом п'яти років планує покращити в цьому регіоні інфраструктуру, провести додаткові навчання і розгорнути більше кораблів і військових сил.

Як зазначає видання, прихильники цієї ініціативи вважають, що таким чином США покаже свою сильну присутність у регіоні на тлі напруженої ситуації на корейському півострові.

Водночас ті, хто підтримує план Пентагону щодо фінансування військової присутності США в Китаї, поки не можуть сказати, як вони планують отримати фінансування на реалізацію цієї ініціативи.

Як розповіли газеті високопоставлені чиновники і представники Конгресу, поки точно не ясно, скільки потрібно грошей.

Вони також додали, що кошти будуть виділятися на п'ятирічний план.

За даними видання, адміністрація президента США Дональда Трампа все ще працює над політикою в азіатському регіоні, оскільки будь-який план збільшити військову присутність у Азії може потребувати кроків із запевнення Пекіна, що дії США не спрямовані проти Китаю.

Нагадаємо, державний секретар Сполучених Штатів Америки Рекс Тіллерсон зустрівся з міністрами закордонних справ країн Асоціації держав Південно-Східної Азії (АСЕАН), щоб отримати підтримку в тому, щоб змусити КНДР відмовитися від своїх ядерних і ракетних програм.