ua en ru

Тіллерсон зустрівся з міністрами країн АСЕАН для пошуку союзників проти КНДР

Тіллерсон зустрівся з міністрами країн АСЕАН для пошуку союзників проти КНДР Фото: Рекс Тіллерсон

Зустріч також торкнеться питання Китаю

Державний секретар Сполучених Штатів Америки Рекс Тіллерсон зустрівся з міністрами закордонних справ країн Асоціації держав Південно-Східної Азії (АСЕАН) щоб отримати підтримку в тому, щоб змусити КНДР відмовитися від своїх ядерних і ракетних програм. Про це повідомляє Reuters.

"Перша зустріч Тіллерсона з усіма членами АСЕАН також торкнеться ще одного актуального регіонального питання", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, мова йде про прагнення Китаю заволодіти територіями в Південно-Китайському морі, де кілька членів АСЕАН мають конкуруючі претензії.

До речі, всі члени АСЕАН мають дипломатичні відносини з Північною Кореєю, а у п'ятьох з них є посольства в КНДР.

Минулого тижня в Раді безпеки США Тіллерсон закликав всіх членів ООН запровадити санкції США проти Пхеньяну, який ігнорує вимоги відмовитися від своїх програм озброєння і працює над розробкою ракети з ядерним носієм, здатної досягти Сполучених Штатів.

Він також закликав держави призупинити або зробити більш стриманими дипломатичні відносини з Пхеньяном, заявивши, що КНДР зловживає дипломатичними привілеями, щоб фінансувати програми озброєння. Тіллерсон попередив країни, що якщо вони цього не зроблять, Вашингтон застосує санкції щодо іноземних фірм і людей, що ведуть бізнес з Північною Кореєю.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що США введуть більше санкцій у відношенні Північної Кореї, якщо Пхеньян зробить кроки, що "заслуговують на таку відповідь".