ua en ru

Пенсійний фонд за 9 міс. 2013 р. зібрав на 6% більше ЄСВ - 122,3 млрд грн, - Мінсоцполітики

Пенсійний фонд України з початку 2013 р. зібрав 122,3 млрд грн єдиного соціального внеску (ЄСВ), що на 6,3% більше у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Про це повідомив заступник міністра соціальної політики В'ячеслав Коломієць, повідомляє прес-служба Мінсоцполітики.

"За січень - вересень до Пенсійного фонду надійшло 122,3 млрд грн ЄСВ, що становить100,5% від плану надходжень. Якщо ж порівнювати з аналогічним періодом минулого року, то надходження зросли на 7,2 млрд грн або 6,3%", - сказав він.

Коломієць відзначив, що перевиконання плану доходів за 9 місяців є показником ефективності спільної роботи Мінсоцполітики та Пенсійного фонду.

"Виконання плану - це своєчасно виплачені пенсії, а перевиконання - можливості для їх подальшого зростання", - сказав він.

Разом із тим він нагадав, що з 1 жовтня збір та адміністрування ЄСВ було передано до Міністерства доходів та зборів.

"Але це не означає, що органи Пенсійного фонду відтепер мають просто чекати, коли гроші надійдуть на їх рахунок. Саме в Пенсійному фонді накопичено великий досвід у цій роботі. Тому співпраця цих органів продовжуватиметься", - сказав він.