ua en ru

Пенсійну реформу підтримують 77% громадян України, - результати опитування

Пенсійну реформу підтримують 77,1% громадян України. Про це свідчать результати телефонного опитування, проведеного інститутом Горшеніна.
З усіх опитаних 52,3% вибрали варіант відповіді "точно потрібна", 24,8% - "скоріше потрібна". Не бачать необхідності в пенсійній реформі 4,8% респондентів.
43,2% громадян України вважають, що пенсійна система в Україні повинна бути солідарною (в цьому випадку кошти на виплату пенсій беруться з відрахувань працюючих громадян). 33,2% підтримали накопичувальну систему (відрахування від зарплати накопичуються на спеціальних рахунках).
Інститут Горшеніна провів опитування з 11 по 13 червня 2011 р. Всього було опитано 1000 респондентів за випадковою вибіркою у віці від 18 років у всіх обласних центрах України, мм. Києві та Севастополі. Квотами були регіон проживання, стать і вік респондентів. Похибка репрезентативності дослідження не перевищує +/-3,2%.
Нагадаємо, Верховна рада (ВР) України завтра, 16 червня, розгляне в першому читанні законопроект про пенсійну реформу, підготовлений віце-прем'єром, міністром соціальної політики Сергієм Тігіпко. Документ містить норму про поступове підвищення пенсійного віку для жінок та обмеження максимальних пенсій на рівні 7640 грн.