ua en ru

Пенсіонери системи МВС отримають підвищену пенсію з 1 січня 2018 року

Пенсіонери системи МВС отримають підвищену пенсію з 1 січня 2018 року Фото: пенсійне посвідчення (Вячеслав Ратинський, УНІАН)

Вони щомісяця будуть отримувати пенсійні виплати у новому перерахованому розмірі

Усі категорії пенсіонерів системи МВС отримають підвищену пенсію з 1 січня 2018 року. Про це повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ (МВС) України.

Йдеться про пенсіонерів Державної прикордонної служби України (ДПСУ), Нацгвардії, Національної поліції України (НПУ) та Державної служби України з надзвичайних ситуацій (ДСНС).

Зазаначається, що відповідне рішення закріплене в постанові Кабінету міністрів від 30 серпня 2017 р. № 704 "Про грошове забезпечення військовослужбовців,
осіб рядового і начальницького складу та деяких інших осіб".

"Прем'єр-міністр прийняв рішення по пенсіях для військовослужбовців та співробітників Міністерства внутрішніх справ. Йдеться про дві фундаментальні речі, які нам вдалося закріпити. Перше - всім категоріям пенсіонерів МВС, Прикордонної служби, Нацгвардії, ДСНС підвищена пенсія буде нарахована з 1 січня 2018 року. Тобто сьогодні рішення прийнято, із завтрашнього дня почнуться нарахування", - сказав міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

Міністр пояснив, що для особового складу, який зараз перебуває на службі, будуть нараховуватися підвищені пенсії.

"За новим законом для людей, які зараз перебувають на службі в системі МВС, буде нараховуватися підвищена пенсія. В подальшому будь-яка індексація заробітної плати діючих офіцерів Національної поліції та Національної гвардії, ДСНС, ДПСУ буде прив’язана до пенсій", - сказав Аваков.

Арсен #Аваков: Всі категорій пенсіонерів системи МВС отримають підвищену пенсію з 1 січня 2018 року Міністр внутрішніх...

Опубліковано МВС України 21 лютого 2018 р.

Своєю чергою, генеральний секретар МВС Олексій Тахтай пояснив, що з 1 січня 2018 року по 31 грудня 2019 року всі категорії пенсіонерів МВС щомісяця будуть отримувати пенсійні виплати у новому перерахованому розмірі, плюс доплату за 2016 рік.

"Виплата пенсій буде проводитися наступним чином - з 1 січня 2018 року старий розмір пенсії буде плюсуватися з 50% від суми підвищення. З 1 січня 2019 року по 31 грудня 2019 року старий розмір пенсії та 75% від суми підвищення. З 1 січня 2020 року повноцінно новий перерахований розмір пенсій", - повідомив Тахтай.

Нагадаємо, сьогодні, 21 лютого, Кабінет міністрів України прийняв рішення про підвищення пенсій військовослужбовцям з 1 січня в середньому на 1,5 тис. гривень.