ua en ru

Кабмін підвищив пенсії військовослужбовцям

Кабмін підвищив пенсії військовослужбовцям Фото: Володимир Гройсман (РБК-Україна, Віталій Носач)

Пенсії військовослужбовцям з 1 січня піднімуть в середньому на 1,5 тис. гривень

Кабінет міністрів України прийняв рішення про підвищення пенсій військовослужбовцям з 1 січня в середньому на 1,5 тис. гривень. Рішення представив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман під час засідання уряду, передає "Урядовий портал".

Гройсман зазначив, що рішення не вимагає внесення змін в чинне законодавство і воно буде в силі до моменту напрацювання і прийняття відповідного законопроекту, який сьогодні обговорюється на різних майданчиках.

"Ми почали дискусію про пенсії військовослужбовцям восени. Це дуже важливий закон, який встановлює справедливість у відношенні військових. Я обіцяв з 1 січня підвищити пенсії, і я пам'ятаю про це. Але дискусії щодо проекту закону тривають. І вони можуть тривати місяць і два... Тому сьогодні ми приймаємо рішення про підвищення пенсій для військовослужбовців - у середньому на 1,5 тисяч гривень. Нарахування почнуться з сьогоднішнього дня", - заявив Гройсман.

Крім того, глава уряду повідомив, що рішення було напрацьовано спільно фахівцями Мінекономрозвитку, Мінсоцполітики та Мінфіну.

Нагадаємо, раніше Гройсман заявив, що пенсії всім військовим пенсіонерам будуть перераховані з першого січня.