ua en ru

Пенітенціарна служба відмовила Тимошенко у зустрічі з журналістами

ДПтС відмовила екс-прем'єр-міністру Юлії Тимошенко у зустрічі з представниками ЗМІ.

Державна пенітенціарна служба України (ДПтС) україни відмовила екс-прем'єр-міністру Юлії Тимошенко у зустрічі з представниками ЗМІ. Про це повідомляє прес-служба ДПтС.

"Всі звернення засудженої Юлії Тимошенко про допущення до неї представників ЗМІ розглядаються керівництвом колонії. Задовольнити такі звернення немає ні підстав, ні можливості", - йдеться в повідомленніДПтС.

Згідно з повідомленням, Тимошенко є засудженою особою, яка відбуває покарання у виді позбавлення волі за вчинення тяжкого злочину. Крім того, в повідомленні ДПтС стверджують, що ув'язнена не знаходиться на території колонії, а утримується за її клопотанням у лікарні, на території якої обладнаний спеціальний охороняється блок для утримання засудженої, але не передбачає можливість проведення прес-конференцій та брифінгів.

"Також нагадуємо, що призначене судом покарання, яке особа відбуває в умовах позбавлення волі, в першу чергу, спрямовано на те, щоб особа виправилася, а не займалася в пенітенціарних установах популяризацією власної персони", - відзначили в прес-службіДПтС.

Нагадаємо, сьогодні Тимошенко звернулася до адміністрації Качанівської виправної колонії із заявою про надання їй можливості поспілкуватися з представниками засобів масової інформації. Екс-прем'єр зазначила представників 12 засобів масової інформації, які через захисників звернулися до неї з проханням дати інтерв'ю.

Звернемо увагу, 3 січня Тимошенко подала до адміністрації Качанівської колонії заяву про зміну режиму перебування у в'язниці. Згідно ст.98, 99 Кримінально-виконавчого кодексу, послаблення режиму, зокрема, означає право на необмежену кількість короткострокових побачень, переклад в соціальне лікувальну установу і можливість залишати в'язницю в межах населеного пункту, де знаходиться місце утримання та ін.