ua en ru

Пенітенціарна служба призначила перевірку за фактом інциденту з Олійником в СІЗО

Пенітенціарна служба призначила перевірку за фактом інциденту з Олійником в СІЗО Фото: Сергій Олійник в загальному блоці СІЗО був побитий іншими ув'язненими

У Дптсу зазначили, що результати перевірки очікуються до кінця цього тижня

Державна пенітенціарна служба України (Дптсу) призначила службову перевірку за фактом приміщення патрульного поліцейського Сергія Олійника в загальний блок СІЗО. Про це заявила начальник відділу по взаємодії з засобами масової інформації Дптсу Катерина Денисюк в ефірі телеканалу "112 Україна".

"У зв'язку з появою такої інформації керівництвом служби було прийнято рішення про проведення службової перевірки. В даний час співробітники центрального апарату нашого відомства працюють у цій установі, щоб з'ясувати всі обставини і знайти підтверджують факти сказаного самим Олійником, або спростувати. Проводиться службова перевірка, і в разі підтвердження якогось факту або побиття Олійника, або порушень співробітниками установи вимог законодавства на посадових осіб, які будуть прийняті кардинальні рішення і притягнуті до відповідальності. Адміністрація установи несе пряму відповідальність за всі процеси, що відбуваються в установі. У тому числі за розміщення ув'язнених.

"У зв'язку з святковими днями, перевірка планується в найкоротші терміни, до кінця цього тижня будуть результати", - зазначила Денисюк.

Нагадаємо, раніше міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков анонсував розгляд з Міністерством юстиції щодо приміщення патрульного Сергія Олійника в загальну камеру, де поліцейський був побитий.