ua en ru

Пекін розкритикували доповідь Пентагону про військову активність КНР

Пекін розкритикували доповідь Пентагону про військову активність КНР Фото: Ян Юйцзюнь прокоментував доповідь Пентагону

У Китаї вважають, що такі доповіді завдають шкоди відносинам Пекіна і Вашингтона

Доповідь Пентагону про китайське озброєння завдає шкоди відносинам Пекіна і Вашингтона. Про це заявив офіційний представник Міноборони КНР Ян Юйцзюнь, слова якого наводить агентство Xinhua.

У документі, підготовленому для американського Конгресу, йшлося про те, що Китай може збільшити кількість військової техніки на штучних островах у Південно-Китайському морі. Мова, зокрема, йде про системи зв'язку і спостереження. Пентагон вважає, що це дозволить Пекіну в довгостроковій перспективі збільшити кількість "цивільних і військових баз" у спірних водах.

"Американська сторона висуває необґрунтовані звинувачення з приводу справедливих і законних дій китайської сторони, а сама посилює свою військову присутність на Ближньому краї, часто направляє військові кораблі і авіацію для демонстрації сили в Південно-Китайському морі", - заявив Юйцзюнь.


Він зазначив, що дії Китаю, "крім задоволення необхідних потреб з оборони державної території", служать і цивільним потребам, причому "в ще більшому ступені".

У зв’язку з цим Пекін вимагає від США припинити робити заяви, "що не йдуть на користь китайсько-американським відносинам і міжармійській взаємодовірі".

"Ми проведемо подальшу оцінку змісту доповіді і в залежності від обстановки приймемо подальші заходи реагування", - попередив представник китайського Міноборони.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що представники Пентагону вважають, що Росія та Китай розробляють можливість атакувати США в космосі.