ua en ru

У Пентагоні вважають, що РФ і Китай розробляють можливість атакувати США в космосі

У Пентагоні вважають, що РФ і Китай розробляють можливість атакувати США в космосі Фото: Пентагон

У Вашингтоні прагнуть запобігти поширення конфлікту в космосі

Представники Пентагону вважають, що Російська Федерація і Китай розробляють можливість атакувати Сполучені Штати Америки в космосі. Про це говориться в повідомленні The Washington Post з посиланням на співробітників оборонного відомства США.

Згідно з повідомленням, в Пентагоні побоюються, що військові супутники США можуть стати легкою здобиччю у умовах, коли РФ і Китай розробили технології, здатні зруйнувати оборонну інфраструктуру США в космосі.


"Кожна військова операція, яка відбувається в світі, критично залежить від космосу, в тій чи іншій формі...Усвідомлюють наші громадяни повною мірою залежність від космосу або ні, інша частина світу дуже уважно спостерігає за нами", - заявив командувач військово-космічними силами США Джон Хайтен.

Крім того, командуючий Стратегічним командуванням США Сесіл Хейні зазначив, що доступ до комічним технологій вже мають Північна Корея, Іран і деякі ісламістські організації.

"Ми повинні зрозуміти, що незважаючи на наші зусилля, майбутній конфлікт може початися або розширитися в космос", - заявив Хейні.

Крім того, занепокоєння у зв'язку "з розвитком Росією і Китаєм противосупутникової зброї" висловив і помічник держсекретаря США з питань контролю над озброєннями Френк Роуз, зазначивши, що в Вашингтоні прагнуть запобігти поширення конфлікту в космосі.

Як повідомляється, після випробування Китаєм ракети, яка досягла віддаленої орбіти, де розташовані головні військові супутники США, зокрема, використовувані для управління високоточними авіабомбами і стеження за противником, США щорічно витрачає мільярди доларів на вдосконалення технологій.

Наголошується, що на думку Хайтена, апарати, що знаходяться на віддалених орбітах США, є "найціннішою нерухомістю в космос".

Згідно з повідомленням, в 2016 році Пентагон має намір витратити на космічні програми 22 млрд доларів, а 5 млрд доларів інвестувати в комічні навчання. У тому числі 2 млрд доларів будуть витрачені на "космічний контроль", який включає суворо засекречену програму по наступальним діям.

Нагадаємо, раніше міністр оборони Сполучених Штатів Америки Ештон Картер заявляв, що Москва "рухається назад в часі" зі своїми військовоподібними діями і "брязканням" зброєю, які змушують збільшувати американські військові сили на східному фланзі НАТО.