ua en ru

Печерський суд погодився на відвід слідчого у справі про переслідування учасників Евромайдана

Печерський суд погодився на відвід слідчого у справі про переслідування учасників Евромайдана Фото: ГПУ

Печерський суд задовольнив заявление екс-співробітників "Беркута" про відвід слідчого у справі щодо незаконного переслідування активістів Евромайдана. Про це заявив заступник генерального прокурора Сергій Горбатюк, передає прес-служба Facebook.

"13 жовтня поточного року слідчий суддя Печерського райсуду столиці задовольнив заявление свідків (колишніх беркутівців) про відвід слідчого у провадженні щодо незаконного переслідування активістів Майдану. Як підстава для відводу слідчого зазначено: з метою виключення ймовірності виникнення припущення в учасників кримінального провадження щодо зацікавленості слідчого в результатах проведення досудового розслідування", - йдеться в повідомленні.

При цьому Горбатюк зазначив, що законодавець не передбачив такої підстави для відводу слідчого (стаття 77 Кримінального процесуального кодексу України) та об'єктивних даних для відводу слідчого, заснованих на вимогах закону, ні свідки, ні їх представник не привели.

Крім того, незважаючи на обґрунтовані заперечення прокурора, заявление про відвід розглянуто та задоволено при відсутності самого слідчого, чим порушив умови вимоги статті 81 Кримінального процесуального кодексу України.

"Як наслідок, створені прямі істотні перешкоди в розслідуванні резонансної кримінальної виробництва. Зараз вирішується питання про внесення за даним фактом відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань", - додав Горбатюк.

Сергій Горбатюк: «Розслідуванню злочинів проти Майдану чиняться перепони»Управлінням спецрозслідувань здійснюється досу...

Posted by Управління спеціальних розслідувань ГПУ on 16 октября 2015 г.

Нагадаємо, Генеральна прокуратура України (ГПУ затримала екс-командир регіонального спецпідрозділу "Беркута", який обвинувачується в силовий розгін мітингу на Майдані Незалежності в лютому 2014 р.