ua en ru

ГПУ затримала екс-командира "Беркута", обвинуваченого в розгоні Майдану

ГПУ затримала екс-командира "Беркута", обвинуваченого в розгоні Майдану Фото: ГПУ

Прокурор внесла клопотання про арешт екс-беркутівця

Генеральна прокуратура України (ГПУ затримала екс-командира регіонального спецпідрозділу "Беркута", який обвинувачується в силовий розгін мітингу на Майдані Незалежності в лютому 2014 року Про це йдеться в повідомленні прес-служби ГПУ.

"15 жовтня 2015 року, управлінням спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України спільно зі Службою безпеки України затриманий колишній командир одного з регіональних спецпідрозділів МВС "Беркут", якому повідомлено про підозру в організації перевищення посадових повноважень своїми підлеглими, під час подій 18.02.2014 на вул. Грушевського і в Кріпосному провулку р. в Києві та вчинення ними злочинів відносно протестуючих, що спричинило настання тяжких наслідків (ч. 3 ст. 365 КК України)", - йдеться в повідомленні.

Сьогодні, 16 жовтня, прокурором внесено клопотання до суду про обрання підозрюваному запобіжного заходу - утримання під вартою.

Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, раніше Печерський районний суд Києва призначив підозрюваного в незаконному затриманні активістів "Автомайдану" екс-командиру роти "Беркута" Михайлу Добровольському "нічний домашній арешт".