ua en ru

Печерський суд дозволив заочне засудження двох заступників глави Міноборони РФ Шойгу

Печерський суд дозволив заочне засудження двох заступників глави Міноборони РФ Шойгу Фото: Генеральна прокуратура України

Чиновників підозрюють у розв'язуванні та веденні агресивної війни

Печерський районний суд міста Києва дозволив заочне засудження двох заступників глави Міністерства оборони Російської Федерації Сергія Шойгу. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Генеральної прокуратури України.

Як повідомляється, 22 та 23 вересня 2016 року суд задовольнив клопотання Головної військової прокуратури ГПУ та надав дозвіл на здійснення спеціального досудового розслідування у кримінальному провадженні за підозрою заступника Міністра оборони РФ генерала армії Дмитра Булгакова та статс-секретаря - заступника Міністра оборони РФ Миколу Панкова у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України), ч. 4 ст. 27 ч. 1 ст. 111 (державна зрада) та ч. 2 ст. 437 (планування, підготовка, розв'язування та ведення агресивної війни) КК України.

"Досудовим розслідуванням установлено, що Булгаков Д.В. та Панков М.О. у лютому-березні 2014 року, діючи за попередньою змовою групою осіб з іншими представниками влади РФ, вчинили умисні дії з метою зміни меж території України, підбурювали українських військовослужбовців до вчинення державної зради та сприяли веденню агресивної війни проти України", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, заступники глави Міноборони РФ оголошені в державний розшук, судом надано дозвіл на їх затримання та доставку в суд для розгляду клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

"Після проведення необхідних слідчих та інших процесуальних дій обвинувальні акти стосовно вказаних осіб будуть передані до суду для проведення спеціального судового провадження (заочне засудження)", - зазначають у відомстві.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що високопосадовців Російської Федерації, підозрюваних у веденні війни проти України на Донбасі, будуть судити заочно.