ua en ru

Печерський суд відмовив Яценюку у клопотанні про відмову розгляду позову щодо блокування роботи ВР

Печерський районний суд Києва відмовив лідеру партії "Батьківщина" Арсенію Яценюку в задоволенні клопотання про залишення без розгляду цивільного позову громадянки Віри Іванової до лідера партії "Удар" Віталія Кличка, лідера фракції "Батьківщина" Арсенія Яценюка та лідера ВО "Свобода" Олегу Тягнибоку по блокуванню роботи Верховної Ради України. Про це заявила головуюча у справі суддя Олеся Батрин, передає кореспондент РБК-Україна.

"У заявленому клопотанні відмовити", - заявила Батрин.

Раніше, в ході судового засідання суддя заявила про те, що відповідач Яценюк заявив клопотання з проханням залишити позов без розгляду. У своєму клопотанні Яценюк заявляв, що, на його думку, даний позов лежить до адміністративної юрисдикції, а не цивільному. Однак суддя не задовольнила клопотання, відзначивши, що позов повинен розглядатися в порядку цивільного судочинства.

В даний момент суд повторно пішов у дорадчу кімнату для прийняття рішення про залишення позову без розгляду. Повторний питання про залишення позову без розгляду виник у зв'язку з тим, що позивач Іванова залишила судове засідання без прохання розглядати позов в свою відсутність.