ua en ru

Суд заарештував майже 200 млн грн екс-міністра фінансів Колобова

Суд заарештував майже 200 млн грн екс-міністра фінансів Колобова Фото: Юрій Колобов

Всього у гривневому еквіваленті накладено арешт на 199,4 млн грн

За клопотанням Генеральної прокуратури України (ГПУ) накладено арешт майже на 200 млн грн, які належать екс- міністру фінансів України Юрію Колобову. Про це йдеться у повідомленні прес-служби ГПУ.

Так, під час розслідування кримінального провадження за підозрою колишнього міністра фінансів України Ю. Колобова у заволодінні бюджетними коштами в особливо великих розмірах встановлено, що екс-міністр з метою приховування грошових коштів, отриманих шляхом зловживання службовим становищем, розмістив їх на рахунках, відкритих у ПАТ "Фідобанк", відкритих на ім’я своєї матері В. Шульц.

"Слідчим суддею Печерського районного суду м. Києва визнано обґрунтованою позицію Генеральної прокуратури України в частині належності коштів безпосередньо Ю. Колобову у зв’язку з чим їх арештовано", - йдеться у повідомленні.

Всього у гривневому еквіваленті накладено арешт на 199,4 млн грн.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Генеральна прокуратура України не виключає можливості повторного звернення до правоохоронних органів Іспанії щодо екстрадиції колишнього міністра фінансів України Юрія Колобова.