ua en ru

Печерський райсуд ухвалив продовжити засідання у справі Тимошенко без учасників процесу, які не з'явилися на засідання

Печерський районний суд м. Києва ухвалив продовжити судове засідання, де слухається справа екс-прем'єр-міністра України, лідера партії "Батькивщина" Юлії Тимошенко, без захисників колишнього прем'єр-міністра адвоката Юрія Сухова, чоловіка Олександра Тимошенка, дочки Євгенії Карр і прокурора Олександра Микитенка, який також не з'явився на судове засідання. Таке рішення ухвалив на місці суддя Родіон Киреєв, передає кореспондент РБК-Україна.

"Враховуючи що суд вже надавав захисту час для ознайомлення з матеріалами справи, для підготовки до надання свідчень підсудної.., суд на місці ухвалив: продовжити розгляд кримінальної справи у відсутності учасників процесу, які не з'явилися на судове засідання", - заявив Киреєв.

Сторона захисту виступила категорично проти продовження засідання без участі захисників. "Я категорично заперечую проти продовження слухання справи без захисника Сухова і без перерви для того, щоб відновити фізичні сили... і наполягаю, щоб ви оголосили перерву на 2-3 дні", - заявила Тимошенко. Сторона звинувачення не заперечувала проти продовження судового засідання без вказаних учасників процесу. Суд приступає до розгляду клопотань, які захист Тимошенко заявив раніше через канцелярію суду.