ua en ru

Печерський райсуд Києва відмовив Тимошенко в залученні захисників Енорта, Фельдмана і Власенко

Печерський райсуд Києва відмовив екс-прем'єр міністру Юлії Тимошенко в залученні захисників Роджера Енорта, Марка Фельдмана і Сергія Власенко. Таке рішення на місці прийняв суддя Родіон Кірєєв, передає кореспондент РБК-Україна.

"Враховуючи, що суду не надано у спосіб, визначений нормами КПК відповідні документи щодо осіб, яких підсудна просить долучити в якості захисників... враховуючи, що Власенко Сергій Володимирович був відсторонений від захисту у цій справі на підставі статті, в якій говориться, що не може бути захисником особа, яка, зловживаючи своїм становищем, перешкоджає розгляду справи... Суд на місці ухвалив: у задоволенні зазначеного клопотання відмовити", - заявив Кірєєв.
Нагадаємо, раніше Тимошенко вже подавала клопотання на залучення захисників. Залучення представників американських адвокатських фірм не було схвалено Кірєєвим, так як "суду не надано документів на право здійснювати адвокатську діяльність, і не надані відповідні свідоцтва".
З приводу Власенко, суддя тоді зазначив, що "особа, яка зневажливо ставиться до суду і намагався зірвати процес, не може бути захисником".
В даний момент суд розпочав допит свідків. Перший свідок - заступник міністра палива та енергетики Тетяна Корнякова.