ua en ru

Печерський cуд оголосив перерву в розгляді справи про держзраду Януковича

Печерський cуд оголосив перерву в розгляді справи про держзраду Януковича Фото: Віктор Янукович

Захист просив залучити до участі в судовому засіданні Януковича

У засіданні Печерського районного суду Києва, де розглядається можливість заочного засудження колишнього президента Віктора Януковича, оголошено перерву, передає кореспондент РБК-Україна.

"Оголошується перерва", - постановила суддя.

У зв'язку з участю адвоката Ігоря Федоренко у дисциплінарній комісії адвокатів Київської області, сторона захисту просила відкласти засідання. Суд у задоволенні клопотання відмовив. У зв'язку з необхідністю підготовки повідомлення в комісію оголошена перерва.

Під час засідання захист просив залучити до участі в судовому засіданні Януковича.

"Віктор Янукович не розуміє суті звинувачення, і злочинів, в яких його звинувачують, в тому числі і підозра ... Повідомляє про свою готовність сприяти суду в зв'язку з чим, він повідомляє, що готовий приймати дії в усіх слідчих дій", - зачитав Віталій Сердюк заяву свого підзахисного.

При цьому, за словами адвоката, екс-президент продовжує вимагати забезпечити його особисту участь шляхом відеоконференції і чекає прокурорів в Ростові-на-Дону для проведення слідчих дій.

У той же час прокурор зазначив, що адвокати дублюють свої заяви, і дане питання вже розглядалося.

Нагадаємо, раніше захист екс-президента вимагав, щоб головний військовий прокурор Анатолій Матіос був допитаний у справі про державну зраду, яка інкримінується Януковичу.