ua en ru

Паєтт: найбільша помилка української влади - створення "Мінправди"

Паєтт: найбільша помилка української влади - створення "Мінправди" Фото: Джеффрі Паєтт

Посол переконаний, що можна перемогти чесної і якісною журналістикою

Посол США Джеффрі Паєтт назвав найбільшою помилкою української влади - створення "фабрики тролів" і "Мінправді" - Міністерства інформаційної політики. Про це він заявив під час конференції "Протидія інформаційній війні в Україні" 29 січня в кризовому Українському медіа-центрі в Києві, передає прес-служба посольства США.

"В психології існує явище, яке називається дзеркальним відображенням, під час якого ви наслідуєте звичку відображати поведінку вашого опонента. І це, на мою думку, є одним з ризиків для України. Це величезна помилка для української влади, для українського народу, створити "фабрику тролів" як у Санкт-Петербурзі, просуваючи контрпропаганду в соціальних медіа. Це величезна помилка, щоб створити "Міністерство правди", яке намагається створити альтернативну історію. Це не спосіб перемогти цю інформаційну війну", - заявив Пайетт.

Посол переконаний, що гібридну війну Росії проти України можна перемогти чесною і якісною журналістикою.

Він також додав, що завданням номер один для України повинна бути реальна боротьба з корупцією, ніж США готові допомогти.

"Ніхто не здивується, почувши, що пріоритетом номер один для України і українського товариства в 2016 році повинна бути війна з корупцією. Це ключове питання в демонстрації того, що Україна рухається вперед. У зв'язку з цим, я б сказав, що найкраща зброя проти "Кисельових" в світі - це ваша антикорупційна прокуратура. Це заступники генерального прокурора, скажімо, Давид Сакварелідзе, які намагаються притягнути злочинців до відповідальності. Це ваше НАБ (Національне антикорупційне бюро). Всі ці інститути США будуть рішуче підтримувати", сказав Пайетт.

Нагадаємо, Джеффрі Пайетт закликав ГПУ припинити підривати реформи і захищати корумпованих прокурорів в своїх рядах.