ua en ru

Пайетт: ГПУ підриває реформи і захищає корумпованих прокурорів

Пайетт: ГПУ підриває реформи і захищає корумпованих прокурорів Фото: посол США в Україні Джеффрі Пайетт

Посол США відзначив роботу "двох відважних реформаторів" Генпрокуратури - Давида Сакварелідзе і Віталія Касько

Посол США в Україні Джеффрі Пайетт закликав ГПУ припинити підривати реформи і захищати корумпованих прокурорів в своїх рядах. Про це посол заявив на відкритті конференції Бізнес-ради "США-Україна", передає прес-служба посольства Facebook.

Джеффрі Пайетт відзначив роботу "двох відважних реформаторів" Генпрокуратури - Давида Сакварелідзе і Віталія Касько, які докладають зусиль до "призначення незалежного Генерального інспектора для розслідування і судового переслідування корумпованих осіб в Генпрокуратурі".

Посол закликав ГПУ сприяти Сакварелідзе та Каську ресурсами та повноваженнями, необхідними "для засудження винних і відродження довіри до ГПУ".

"Тривожної сигналом стали коментарі Касько для ЗМІ на цьому тижні про те, що він і інші реформатори всередині ГПУ перебувають під сильним тиском. Це ознака того, що в цій важливій структурі йде складна битва між Старою Україною та Новою Україною", - підкреслив Пайетт.

Він закликав Генпрокуратуру "припинити підривати реформи, захищати корумпованих прокурорів в своїх рядах, таких як заарештовані в липні горезвісні "діамантові прокурори", а також припинити блокувати кримінальні розслідування хабарництва, змов і політичних домовленостей".

Нагадаємо, раніше Джеффрі Пайетт закликав українську владу звільнити корумпованих суддів.