ua en ru

Паводок у Закарпатській області пішов на спад

Паводок у Закарпатській області пішов на спад Фото: паводок на Закарпатті пішов на спад

Однак центральне водопостачання в місті Перечин ще вимкнено

Паводок у більшості районів Закарпатської області пішов на спад. Про це заявив голова Закарпатської облдержадміністрації Геннадій Москаль, передає його прес-служба.

"Станом на 09:00 (8 листопада, - ред.) високий підйом води проходить в долині Боржави (Виноградівський та Берегівський район) та Тиси, проте ніяких критичних наслідків для області не очікується", - йдеться в повідомленні.

Москаль зазначає, що в результаті вчорашнього паводку підтопленими залишаються сільгоспугіддя і кілька десятків дворів в різних районах Закарпаття, однак вода вже повертається в русло річок.

За інформацією ДСНС в Перечині відбулося підтоплення 8 свердловин, у результаті чого без водопостачання залишилися 33 багатоквартирних житлових будинків, 3 школи, 3 дитсадка, 1 лікарня і 599 приватних житлових будинків. Всього в місті проживає 7 тис. 200 осіб.

Центральне водопостачання в Перечині ще відключено, однак Москаль підкреслив, що проблеми такого роду виникають у місті по кілька разів в рік, як тільки вода в Ужі різко піднімається внаслідок опадів.

"При зниженні рівня води на водозаборі буде проведено додаткове обстеження системи водопостачання та проведені заходи з промивання та знезараження свердловин", - заявили в ДСНС.

Голова Закарпатської облдержадміністрації резюмував, що паводкова хвиля пройшла через Ужгород більш-менш благополучно, завдяки минулорічній розчищення русла Ужа.

У Державній службі України з надзвичайних ситуацій також зазначили, що станом на 07:00 8 листопада опади припинилися і вода пішла на спад.

паводок 1паводок 2паводок 3

Фото: паводок на Закарпатті пішов на спад

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Закарпатській області фіксують найбільший за 10 років паводок.