ua en ru

Павленко: В Україні сьогодні близько 100 тис. дітей-сиріт

В Україні сьогодні близько 100 тис. дітей-сиріт. Про це РБК-Україна повідомив уповноважений Президента по правам дитини Юрій Павленко.
"На сьогодні в Україні трохи більше 98 тис. дітей-сиріт... Тих сьогодні, які живуть в інтернатних закладах, є близько 20 тис., інші діти знаходяться під опікою... в прийомних сім'ях, дитячих будинках сиріт", - сказав Павленко.
За його словами, основним із пріоритетів визначено захист прав дитини, і в листопаді на відповідному засіданні буде представлена стратегія політики в сфері прав дитини до 2015 р. в Європі. Що теж є дуже важливим с точки зору формування сьогоднішньої політики України.
Крім того Павленко наголосив, що в діючий проект бюджету на 2012 р. ним та його командою будуть підготовлені певні зауваження. "Виходячи з проекту бюджету на 2012 р., який внесений Кабміном до ВР, я думаю, що нами будуть підготовлені і зауваження, і позиції з точки зору реалізації прав дитини в Україні... Ми не орган центральної влади, тому окремого бюджету ми не маємо. У нас тільки може бути якась там невеличка стаття на проведення заходів, але це невеликі кошти. На організаційні різні моменти на підготовку доповіді, звіту.... роботу зі скаргами тощо", - сказав Павленко.
За словами уповноваженого Президента, сьогодні стоїть завдання зробити аналіз реалізації плану заходів на виконання національного плану дій щодо реалізації конвенції ООН за 2011 р., а також проконтролювати, щоби максимально були враховані в бюджеті наступного року заходи, пов'язані з захистом прав дитини.
Крім того Павленко розповів, що з 14-16 вересня відбулося засідання Європейської організації дитячих омбудсменів, що об'єднує 32 європейських країни, де було підтримано рішення України про введення відповідного інституту. За його словами, процедура вступу повинна зайняти 3 місяці.