ua en ru

Павленко наполягає на зміні керівництва Держспоживбезпечності

Павленко наполягає на зміні керівництва Держспоживбезпечності Фото: Олексій Павленко

Павленко може самостійно ініціювати зміну керівництва відомства

Міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко під час під час спільної з Держветфітослужбою колегії заявив, що Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів не функціонує у належному стані. Про це повідомляє прес-служба Мінагрополітики.

Павленко додав, що керівництво Держспоживбезпечності блокує дорожню карту заходів щодо початку експортних операцій.

"Такі дії отримали негативну оцінки бізнесу та критично сприймаються європейськими партнерами України. Сьогодні відомство повністю де-мотивоване", - наголосив Павленко.

Він також зазначив, що може самостійно ініціювати зміну керівництва відомства.

"Як міністр я відповідаю за продовольчу безпеку країни. Тому наголошую, те що відбувається у службі необхідно кардинально змінювати. Якщо цього не відбудеться, буду ініціювати перед КМУ питання доцільності перебування керівника на займаній посаді. Маємо зберегти функції служби, щоб вона ефективно працювала та захищала здоров'я людей", - зауважив Павленко.

Він повідомив, що наразі йде дуже напружена робота з відкриття нових ринків з Саудівською Аравією, Ізраїлем, Китаєм та Казахстаном та зокрема з країнами Європейського Союзу.

"Неможливо працювати, якщо структура та функції Держспоживбезпечності не погоджені із Євросоюзом. Якщо ситуацію не буде вирішено ближчим часом, у цьому відомстві будуть кардинальні зміни всієї команди", - додав міністр.

Нагадаємо, раніше Павленко повідомляв, що Україна може вдвічі збільшити аграрний експорт за умови збільшення виробництва сільськогосподарської продукції на 30%.