ua en ru

Павла Дурова звинуватили в плагіаті сервісу WhatsАpp і нездатності створити щось оригінальне

Засновник WhatsАpp Ян Коум звинуватив творця "Вконтакті" Павла Дурова в копіюванні його сервісу.

Засновник WhatsАpp Ян Коум звинуватив творця "Вконтакті" Павла Дурова (на фото) в копіюванні його сервісу.

Мова йде про новий безкоштовний сервіс для обміну миттєвими повідомленнями Telegram, що з'явився в Appstore 14 серпня і був розроблений командою "Вконтакті".

В описанні нового продукту на сторінці в соціальній мережі самі розробники визнають, що він схожий на WhatsАpp, але має декілька принципових відмінностей. Перше з них полягає в застосуванні технології шифрування повідомлень, що забезпечить користувача від прочитання його листів третіми особами.

Друга відмінність полягає в тому, що вся інформація зберігається в хмарі, а це дозволить вести листування з декількох пристроїв. Крім того, творці Telegram обіцяють забезпечити мінімальний час доставки.

Засновник WhatsАpp повністю розкритикував новий проект: "Павло Дуров уміє тільки копіювати такі продукти як Facebook і Whatsapp. У нього ніколи не було оригінальних ідей і не буде. WhatsАpp - найпопулярніший мобільний мессенджер в світі".

Зараз Дуров оголосив конкурс на створення версії Telegram під Android. Сам сервіс функціонує на протоколі MТРroto, який був розроблений технічним директором "Вконтакті" Миколою Дуровим, братом Павла.