ua en ru

Павла Дурова можуть звільнити із "ВКонтакте"

Фонд United Capital Partners (UCP), який володіє 48% акцій російської соціальної мережі "ВКонтакте", не виключає звільнення засновника майданчика Павла Дурова (на фото) у зв'язку з потенційними порушеннями акціонерного договору.

Фонд United Capital Partners (UCP), який володіє 48% акцій російської соціальної мережі "ВКонтакте", не виключає звільнення засновника майданчика Павла Дурова (на фото) у зв'язку з потенційними порушеннями акціонерного договору.

Сам Дуров вважає, що акціонерна структура "ВКонтакте" потребує змін, оскільки є "нежиттєздатною".

Коментуючи ситуацію, представник UCP Нафіса Насирова повідомила, що наразі акціонери питання про відставку Дурова не розглядали.

"Добровільна відставка - справа самого Дурова. Останнім часом у нас накопичилася значна кількість претензій до Павла. Основні претензії пов'язані з потенційними порушеннями акціонерного договору і надмірним захопленням особистими проектами на шкоду роботі у " ВК". Задовільних пояснень від Павла ми досі не отримали. На даний момент наші юристи працюють над з'ясуванням усіх обставин. Ми будемо відстоювати свої права законними способами", - зазначили у UCP.

"Дуров свідомо спотворює реальність, заявляючи про пресинг, що нібито має місце, щодо співробітників "ВК". Претензій до інших співробітників "ВК" у нас не було й немає. А ось питання до Дурова про те, чому він стимулює перехід фахівців "ВК" до підконтрольних або пов'язаних з ним особисто проектів, у нас існують", - резюмувала Насирова.

Напередодні стало відомо про конфлікт засновника соціальної мережі із фондом UCP. Дуров звинуватив компанію в тому, що через тиск і погрози акціонера із соцмережі йдуть співробітники.

Нагадаємо, у квітні стало відомо, що фонд UCP придбав 48% акцій компанії "ВКонтакте". За деякими даними, на цю угоду автор соцмережі пішов під тиском, коли проти нього порушили кримінальну справу за фактом наїзду на державтоінспектора. Пізніше справа була закрита. А на початку вересня з'ясувалося, що справу засновника соцмережі "ВКонтакте" Павла Дурова про наїзд на співробітника держінспекції з безпеки дорожнього руху відправлено ​​на дослідування.

Як повідомлялося сьогодні, "ВКонтакте" заблокує завантаження на сайт піратського відео.

Раніше стало відомо про намір російської соцмережі сфокусуватися на міжнародному розвитку.

Російська соціальна мережа "ВКонтакте" була заснована у 2006 р. Павлом Дуровим разом з його старшим братом Миколою. На сайті зареєстровані понад 120 млн користувачів. Його щоденна аудиторія складає в середньому 36 млн осіб. Mail.Ru Group належить пакет у 39,99% акцій "ВКонтакте". 28 травня 2012 р. Mail.ru Group передала Дурову довіреність на голосування пакетом акцій Mail.ru Group у компанії VK.Com Ltd.