ua en ru

Patek Philippe представив нові класичні моделі годинників

Тільки досвідчений погляд здатний відшукати різницю між тією чи іншою класичною моделлю і сказати, наприклад, що це класика зразка кінця ХІХ століття, а то - вінтажні годинник 30-х років минулого сторіччя. Тут - неокласика 80-х років XX століття, а це - сучасний класицизм. Незважаючи на масштабне наступ складних, спортивних та авангардистських годинників, класика продовжує утримувати лідируючі позиції. Ну що тут поробиш, якщо більшість людей хочуть мати годинник на всі випадки життя.
Почнемо огляд новітніх класичних моделей, так би мовити, з вічної класики, яка могла бути випущена сто років тому, а у вигляді кишенькових годинників - так і зовсім на три сторіччя раніше.Гранд високого годинникового мистецтва будинок Patek Philippe представив Calatrava Ref. 5227 - класичний шедевр в корпусі 39 мм з жовтого або рожевого золота. Висота корпусу складає всього лише 9,58 мм, але вона могла бути набагато менше, адже у витонченому корпусі встановлений прославлений патековский автоматичний калібр 324 SC з центральною секундною стрілкою і календарем-датою висотою всього лише 3,3. Справа в тому, що у цих годин не одна, а дві задні кришки. Натискаєш на секретну бічну кнопку - і золота кришка відкидається, відкриваючи сапфірове вікно і чудовий вид на бездоганно декорований механізм. Така конструкція корпусу називається офіцерською. Здавалося б, нічого особливого, але черга на модель вже вишикувалася на кілька років вперед. Тому що класика від Patek Philippe не старіє ні морально, ні тим більше по вартості.

Patek Philippe представив нові класичні моделі годинників

Patek Philippe представив нові класичні моделі годинників

Кишенькових годинників з абсолютно аналогічним дизайном великий майстер Авраам-Луї Бреге наробив 300 років тому кілька сотень. Тому його сучасні спадкоємці вважають своїм обов'язком кожен рік випускати хоч одну таку модель. Але всякий раз вони не забувають удосконалювати механізм. У моделі Breguet Classique Reserve de Marche Ref.5277 невеликий корпус з рожевого золота діаметром 38 мм, фірмовий циферблат із золота, покритий сріблом і декорований гільйоше. Головне нововведення криється усередині. Це механізм з ручним заводом і кремнієвої балансової спіраллю 515DR. В його заводном барабані навита пружина з особливого запатентованого сплаву, який володіє більшою пружністю, енергоємністю і забезпечує рівномірний натяг незалежно від того, зведіть пружина до упору або майже повністю розпущена. Притому що розміри заводного барабана залишилися колишніми, цей сплав дозволив збільшити запас ходу з 75 до 96 годин. Контролювати його допоможе ще один винахід Бреге - індикатор запасу ходу.

Patek Philippe представив нові класичні моделі годинників
Годинник точно з таким циферблатом (дві стрілки, індикатор фаз Місяця і стрілочний календар-дата), як у Frederique Constant Slimline Moonphase Manufacture, також можна відшукати в будь-якому каталозі позаминулого століття. Однак ті не зможуть похвалитися таким елегантним і струнким корпусом діаметром 42 мм Мануфактурний автоматичний калібр FC-705 володіє 42-годинним запасом ходу. Управління всіма функціями тут здійснюється за допомогою заводної головки. Як завжди, радує ціна, яка починається з 3000 євро.

Patek Philippe представив нові класичні моделі годинників

Стійкий високий попит на класику змусив перейматися цією темою навіть такого прихильника незвичайного сучасного дизайну, як будинок Chopard. З тим щоб урізноманітнити лінію класичних годин, мануфактура Chopard розробила новий автоматичний калібр L.U.C 96.12-L. Він має два заводних барабана і дуже великий для такого класу годин запас ходу - понад 65 годин. А ще новий калібр відзначений престижною знаком якості «Женевське клеймо» та сертифікатом хронометра. Моделлю, в якій дебютував цей механізм, стала Chopard L.U.C XPS у витонченому корпусі діаметром 39,5 мм і висотою 7,1 мм з рожевого золота.

Patek Philippe представив нові класичні моделі годинників

Вельми цікаву ідею урізноманітнити традиційний дизайн класичних годин придумали дизайнери будинку Harry Winston. Модель Midnight Monochrome Automatic має незвичайний циферблат з унікальним рельєфом, який практично не відрізняється від натурального сланцю. Чудова знахідка. По-перше, кожен циферблат абсолютно унікальний, так як має неповторний малюнок поверхні. А по-друге, приймаючи до уваги гостру всесвітню актуальність сланцевих енергоносіїв, ці години можуть стати відмінним подарунком менеджера будь-якої ланки будь енергодобувній і компанії, що експортує. Корпус Harry Winston Midnight Monochrome Automatic має діаметр 42 мм і висоту 9 мм, він Виготовлений з білого золота. Всередині працює знаменитий і один з самих надійних ультратонких механізмів від Girard-Perregaux - автоматичний GP3300.

Patek Philippe представив нові класичні моделі годинників