ua en ru

Пашинян заявив про можливе проведення парламентських виборів в максимально короткі терміни

Пашинян заявив про можливе проведення парламентських виборів в максимально короткі терміни Фото: Нікол Пашинян (twitter.com/sputnik_armenia)

Сьогодні стартувало спеціальне засідання Національних зборів Вірменії

Кандидат в прем'єр-міністри Вірменії Нікол Пашинян вважає, що один із шляхів проведення дострокових парламентських виборів в максимально короткі терміни - це той сценарій, коли формується уряд, але парламент не затверджує його програму і не призначає нового прем'єр-міністра двічі за згодою і в цих умовах силою закону розпускаються Національні збори і проводяться дострокові парламентські вибори. Про це повідомляє "Радіо Азатутюн".

Відзначимо, що сьогодні стартувало спеціальне засідання Національних зборів Вірменії, в порядку якого стоїть одне питання - вибори прем'єр-міністра. Єдиний кандидат на цей пост - глава опозиційної фракції "Елк" Пашинян. Його кандидатуру висунула опозиційна фракція "Елк" (9 мандатів). Інша опозиційна фракція, "Царукян" (31 мандат), а також колишній коаліційний партнер Республіканської партії Вірменії (РПА), АРФ "Дашнакцутюн" (7 мандатів), заявили про те, що будуть голосувати за Пашиняна.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що влада Вірменії має намір зірвати обрання прем'єр-міністра, яке заплановане на сьогодні, 1 травня 2018 року.