ua en ru

Пашинян закликав до нових протестів у Вірменії після прийнятого закону про Національні збори

Пашинян закликав до нових протестів у Вірменії після прийнятого закону про Національні збори Фото: протест в Єревані (twitter.com/evn_report)

Новий закон дозволяє парламенту Вірменії заблокувати розпуск

У столиці Вірменії - Єревані - у вівторок, 2 жовтня, люди вийшли на протест на заклик прем'єр-міністра країни Нікола Пашиняна. Про це з посиланням на EVN Report повідомляє РБК-Україна.

Наголошується, що Пашинян закликав людей прийти під стіни парламенту у зв'язку з прийнятим сьогодні законопроектом про зміни в Регламент національних Зборів Вірменії.

За даними News Armenia, відповідно до внесених змін, якщо засідання парламенту не може бути проведено за відсутності кворуму або створюються перешкоди для участі в ньому депутатів, то пропонується призупинити засідання і продовжити після ліквідації обставин, що перешкоджають.

"Політсили, які підтримують законопроект, намагаються застрахуватися від можливого розпуску парламенту і проведення позачергових парламентських виборів. Справа в тому, що згідно з регламентом НС, якщо депутати двічі не проголосують за кандидатуру прем'єр-міністра, то парламент розпускається в силу права", - говориться в повідомленні.

Як повідомляє Armenian Report, Пашинян раніше заявив, що "ті, хто проголосує за цей законопроект - оголосить війну народу". Також прем'єр зазначив, що формально автором законопроекту є депутат з Республіканської партії Вірменії.

Фото: протест в Єревані (twitter.com/sputnik_armenia)

Нагадаємо, 3 вересня спеціальна слідча служба Вірменії почала нове виробництво про протести в Єревані у 2008 році. В ході попереднього розслідування кримінальної справи щодо подій 1 і 2 березня 2008 року в Єревані були отримані докази того, що принаймні 1 300 поліцейських брали участь у розгоні мирних демонстрантів з площі Свободи.