ua en ru

Пашинський: Рада має ухвалити закон №4057 для повного виконання державного оборонного замовлення

Пашинський: Рада має ухвалити закон №4057 для повного виконання державного оборонного замовлення

Парламент має розглянути законопроект №4057 про спецконфіскацію коштів Януковича, аби дати можливість виконати в повному обсязі державне оборонне замовлення на 2016 рік. Про це заявив голова комітету з питань національної безпеки і оборони, народний депутат фракції "Народний фронт" Сергій Пашинський під час погоджувальної ради.

"За два роки ми багато чого зробили для підняття обороноздатності нашої держави. Я вважаю, що ми зробили більше, ніж за попередні 23 роки, але на сьогоднішній день я вкотре наголошую, що державне оборонне замовлення не виконується. Заводи ВПК стоять, оскільки в держбюджеті на ці цілі передбачені кошти зі спецфонду, отримані від спецконфіскації", - наголосив Пашинський.


За його словами, парламенту вдалося ухвалити у першому читанні законопроект №4057 попри "критику, істерики та низку дебатів". "Я дуже вдячний генеральному директорату асамблеї Ради Європи в Україні щодо висновку, він у нас є на сайті, де повністю розвіяні популізм та демагогія, що тут лунали, де цей закон повністю проаналізований", - заявив голова комітету з нацбезпеки.

"Я просив би усіх ознайомитися з цим висновком, аби почати робочий день не зі звинувачень, а почати з того, щоб відправити закон №4057 на друге читання по скороченій процедурі. Ми створили робочу групу, всі зауваження включимо до закону, що дозволить нарешті поставити крапку в демагогії. Давайте почнемо робочий день, щоби вирішити питання оборонного комплексу", - резюмував Сергій Пашинський.