ua en ru

ПАРЄ навесні - на початку літа має намір підготувати проміжний звіт про функціонування демократичних інститутів в Україні

Парламентська асамблея Ради Європи (ПАРЄ) навесні або на початку літа планує підготувати проміжний звіт про функціонування демократичних інститутів в Україні. Про це в інтерв'ю "Комерсант-Україна" заявила співдоповідачка ПАРЄ по Україні Майліс Репс.

"Але я майже впевнена, що буде проміжний звіт про функціонування демократичних інститутів в Україні - ймовірно, навесні або на початку літа", - сказала Репс.

Нагадаємо, раніше вона заявляла, що ПАРЄ не планує застосовувати санкції до України. Вона зазначила, що ПАРЄ "лише підкреслює, якщо вибрані шляхи не відповідають міжнародним вимогам і стандартам" і додала: "Тому я сподіваюся, що нам не потрібно буде починати детальне обговорення санкцій".

Останнім часом ПАРЄ кілька разів погрожувала Україні санкціями.

9 березня ПАРЄ висловлювала занепокоєння відсутністю прогресу у виконанні Україною останньої резолюції ПАРЄ, де йшла мова про декриміналізацію статей КК, за якими були засуджені екс-прем'єр Юлія Тимошенко, екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко та інші колишні посадові особи. У ПАРЄ наголосили, що моніторинговий комітет буде пильно стежити за ситуацією і якщо вимоги асамблеї не будуть виконані, комітет може запропонувати ввести санкції проти України.

Пізніше Майліс Репс уточнила, що Україну можуть позбавити права голосу в рамках ПАРЄ.

Читайте також: ПАРЄ не вважає Тимошенко і Луценка політичними в'язнями, а вважає їх звинувачення політично мотивованим