ua en ru

У ПАРЄ зібрали підписи з вимогою до Росії відновити Меджліс, - нардеп

У ПАРЄ зібрали підписи з вимогою до Росії відновити Меджліс, - нардеп Фото: у ПАРЄ зібрали підписи з вимогою до Росії відновити Меджліс

Декларацію з вимога до РФ відновити Меджліс підписали 45 членів ПАРЄ

У Парламентській асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) зібрали необхідну кількість підписів з вимогою до Росії відновити Меджліс кримськотатарського народу в окупованому Криму. Про це повідомив глава української делегації в ПАРЄ, нардеп Володимир Ар'єв у Facebook.

"45 членів ПАРЄ з різних країн і політичних груп підписали декларацію з вимогою до окупанта-РФ виконати припис Міжнародного суду ООН по відновленню Меджлісу кримських татар і припинення переслідування української мови в Криму", - повідомив Ар'єв.

Крім того, за словами Ар'єва, члени ПАРЄ також зазначили, що відновлення співпраці РФ з асамблеєю можливо тільки деокупації Криму.

"Підписанти також чітко зазначили що відновлення співпраці РФ з ПАРЄ можливо лише після деокупації Криму і повного виконання Росією Мінських угод", - сказав він.

45 членів ПАРЄ з різних країн і політичних груп підписали декларацію із вимогою до окупанта-РФ виконати припис Міжнародн...

Опубліковано Volodymyr Ariev 26 квітня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що кримські окупаційні "влади" не будуть переглядати рішення про заборону діяльності Меджлісу кримськотатарського народу, не дивлячись на рішення Міжнародного суду в Гаазі.