ua en ru

ПАРЄ сьогодні розгляне резолюцію щодо повноважень російської делегації

ПАРЄ сьогодні розгляне резолюцію щодо повноважень російської делегації Фото: президент ПАРЄ Анн Брассер

Очікується, що ПАРЄ підтвердить повноваження делегації і збереже санкції

Парламентська асамблея Ради Європи (ПАРЄ) сьогодні, 24 червня, розгляне резолюцію щодо повноважень російської делегації. Про це раніше повідомляла президент ПАРЄ Анн Брассер.

"Як доповнення до нашого рішення від січня, ми збираємося обговорити питання про повноваження російської делегації на Асамблеї в середу", - сказала Брассер.

Очікується, що ПАРЄ представить проект поправок до резолюції по повноважень делегації РФ в ПАРЄ, в якому пропонується підтвердити затверджені в січні повноваження делегації РФ в організації, зберігши при цьому санкції.

У доповіді голови моніторингової комісії ПАРЄ Стефана Шеннаха йшлося про те, що ПАРЄ вирішила не анулювати повноваження делегації, але зберегти санкцій. У доповіді озвучується позиція ПАРЄ щодо російського втручання в конфлікт в Україні та анексії Криму, а також переслідування кримських ЗМІ та необхідності звільнення Надії Савченко.

Нагадаємо, наприкінці січня цього року ПАРЄ прийняла резолюцію, в якій позбавила делегацію РФ низки повноважень, в тому числі, і права голосу конфлікту в Україні до квітня 2015 р.

У відповідь на це російська делегація до кінця 2015 р. залишила Асамблею. 20 квітня ПАРЄ перенесла обговорення питання повноважень делегації Росії на червень.