ua en ru

ПАРЄ може визнати Придністров'я окупованою територією

ПАРЄ може визнати Придністров'я окупованою територією У ПАРЄ можуть визнати російську окупацію Придністров'я (wikimedia org)

У Парламентській асамблеї Ради Європи у вівторок розглядатимуть резолюцію, в якій є пункти про збройну агресію РФ проти Молдови в 1992 році, а також російська окупація Придністров'я.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням Eurointegration.

Парламентська асамблея Ради Європи розгляне резолюцію, частиною якої є визнання російської збройної агресії проти Молдови в 1992 році, а також російська окупація Придністров'я.

Йдеться про проєкт рішення, який спрямований на ініціацію остаточного рішення виключення Росії з Ради Європи. На голосування резолюція буде винесена у вівторок ввечері.

Депутати подали до цього проєкту частину поправок, одна з яких стосується Придністров'я.

Члени ПАРЄ від Румунії, України, Франції, Естонії, Великобританії, Грузії та Туреччини запропонували Асамблеї офіційно визнати російську окупацію частини Молдови.

"РФ вчинила акт військової агресії проти Республіки Молдова і відповідно, окупацію Придністровського району", - так пропонують задекларувати члени ПАРЄ.

На засіданні комітету, який розглядав рішення, ця поправка була затверджена одноголосно. А значить, вона увійде в фінальний текст.

Варто відзначити, що представники Молдови не стали співавторами цієї поправки. Але на голосуванні не голосували проти визнання окупації.

Всі оперативні та тільки перевірені новини без російської пропаганди та фейків - в групах РБК-Україна в Telegram і Viber. Приєднуйся!

Перемога буде за нами! Слава Україні!