ua en ru

ПАРЄ відмовилася політизувати ситуацію навколо України напередодні саміту у Вільнюсі, - ПР

Народний депутат України від фракції Партії регіонів, голова української делегації в Парламентській асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) Іван Попеску заявив, що виключивши згадки про екс-прем'єр-міністра України Юлію Тимошенко та екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка з резолюції, ПАРЄ таким чином відмовилася політизувати ситуацію перед листопадовим самітом Україна - ЄС у Вільнюсі. Про це повідомляє прес служба Партії регіонів.

"Парламентська асамблея Ради Європи не захотіла політизувати ситуацію навколо України і погодилася з тими поправками, які одноголосно підтримали політичний і юридичний комітети ПАРЄ", - повідомив Попеску.

За його словами, сьогодні на засіданні ПАРЄ ще раз були поставлені на голосування 2 і 4 поправки, які стосувалися зняття в резолюції згадки про Україну.

"І в результаті за ці поправки проголосували 79 депутатів з різних політичних сил, і тільки 7 утрималося. Природно, утрималися 5 представників опозиції, 1 представник Угорщини і 1 представник Португалії. Але всі вони є представниками ЄНП (Європейської народної партії)", - зазначив Попеску.

Таким чином, як за його словами, згадування про Україну з проекту резолюції ПАРЄ прибрали.

"Це зроблено для того, щоб не політизувати ситуацію в Україні, особливо перед самітом, який відбудеться в листопаді у Вільнюсі, коли буде підписано угоду про асоціацію", - зазначив Попеску.

Нагадаємо, Парламентська асамблея Ради Європи (ПАРЄ) сьогодні виключила зі своєї резолюції згадки про справи екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко та екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка.