ua en ru

ПАРЄ може позбавити Україну права голосу на сесії у разі насильства проти Євромайдану, - проект резолюції

Парламентська асамблея Ради Європи (ПАРЄ) може позбавити Україну права голосу на сесії у разі насильства проти Євромайдан

Парламентська асамблея Ради Європи (ПАРЄ) може позбавити Україну права голосу на сесії у разі насильства проти Євромайдану. Про це йдеться у проекті резолюції ПАРЄ "Функціонування демократичних інститутів в Україні", оприлюдненому на сайті асамблеї.

"Тому ми пропонуємо, щоб українська делегація в Парламентській Асамблеї була позбавлена права голосу у квітні 2014 р., якщо продовжаться грубі порушення прав людини, влада вирішить розігнати Майдан силоміць або якщо Верховна Рада не скасує антипротестний пакет законів", - йдеться у проекті резолюції.

Крім того, проектом резолюції Асамблеї рекомендується розглянути можливість вжиття додаткових заходів у разі подальшого загострення політичної кризи у країні.

Крім того, ПАРЄ може звинуватити Росію у тиску на Україну.

"Асамблея бере до відома публічні заяви українського керівництва про те, що рішення не підписувати Угоду про асоціацію (з ЄС) було викликано сильним тиском з боку Російської Федерації і, особливо, загрозою з боку Росії закрити свої кордони для вантажів, що прямують з України в разі підписання угоди", - йдеться у проекті резолюції.

Зазначимо, розгляд резолюції щодо України відбудеться завтра, 30 січня 2014 р.

Нагадаємо, вчора Президент України Віктор Янукович провів зустріч з єврокомісаром з питань розширення та європейської політики сусідства Штефаном Фюле. Участь у ній взяли також глава Адміністрації Президента Андрій Клюєв і посол Євросоюзу в Україні Ян Томбінські.