ua en ru

Парубій розповів про реалізацію реформи Ради, запропонованої місією Європарламенту

Парубій розповів про реалізацію реформи Ради, запропонованої місією Європарламенту Фото: Андрій Парубій (РБК-Україна)

Парубій заявив, що в питаннях регламенту депутати виявилися консервативними

Спікер Верховної Ради України Андрій Парубій розповів про реалізацію реформи Ради, запропонованої місією Європарламенту. Про це він розповів в інтерв'ю журналу "Фокус".

"Серед пропозицій є два блоки: ті, які вимагають згоди всієї Верховної Ради, і ті, для яких достатньо рішення голови ВР. Другий блок ми реалізуємо. Наприклад, це стосується блочного розгляду питань, коли в один день обговорюються законопроекти на одну тематику: економіка, екологія і т. д. Публікація всіх депутатських запитів на сайті Ради, доступ до роботи комітетів та інше - все це було реалізовано, і дані ініціативи довели свою ефективність", - заявив він.

Разом з тим, за словами Парубія, вносити зміни, для яких вимагається голосування всього залу, набагато складніше. Також Парубій заявив, що в питаннях регламенту депутати виявилися консервативними.

"Я не очікував, що депутати в питаннях регламенту виявляться настільки консервативними. Тому ми вирішили вибрати тактику маленьких кроків: вносити окремі невеликі зміни, які не викликають особливого опору у депутатів. Наприклад, упорядкувати комітети ВР за принципом: одне міністерство у Кабміні - один профільний комітет ВР. Сподіваюся, що на нинішній сесії це рішення приймемо", - пояснив він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 3 жовтня Верховна Рада України (ВРУ) затвердила порядок денний сьомої сесії роботи парламенту.