ua en ru

Парубій проти прямих переговорів з ДНР/ЛНР

Парубій проти прямих переговорів з ДНР/ЛНР Фото: Андрій Парубій

За його словами, "ці терористичні організації засуджені українським законодавством"

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій виступив проти прямих переговорів з самопроголошеними ДНР/ЛНР. Про це він сьогодні заявив журналістам, передає кореспондент РБК-Україна.

"Немає ніякого "ДНР" і немає ніякого "ЛНР" - є терористичні організації, які сьогодні діють на території нашої країни, і діють під повним керівництвом російського агресора, спецслужб і Путіна. Ці терористичні організації засуджені українським законодавством, вони визнані терористами, і я вважаю, що з цими людьми будь-яких переговорів вести ми не можемо", - сказав він.


"Ми повинні розробляти всі механізми, щоб примусити Путіна прибрати російські війська з української території, примусити вивести озброєних бойовиків, які прийшли з Росії. Коли ми закриємо кордон, коли на території нашої України не буде російський військ, я думаю, ми зможемо швидко і ефективно впоратися з терористичними групами, що знаходяться на території нашої країни", - додав Парубій.

Нагадаємо, раніше перший заступник голови Верховної Ради України та уповноважений президента з мирного врегулювання конфлікту на Донбасі Ірина Геращенко заявила, що українська влада не ведуть прямих переговорів з самопроголошеними Донецької та Луганської "народними республіками".