ua en ru

Парубій закликав ЄС підтримати "план Маршалла" для України

Парубій закликав ЄС підтримати "план Маршалла" для України Фото: Андрій Парубій та Йоханес Ган (iportal.rada.gov.ua)

Чітко визначений план впровадження проекту сприятиме виконанню УА з Євросоюзом, вважає Парубій

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій закликав країни Європейського союзу підтримати "план Маршала" для України, запропонований Литвою. Про це він заявив у ході зустрічі з комісаром Європейської комісії з питань Європейської політики сусідства і переговорів по розширенню Йоханесом Ганом, передає прес-служба ВРУ.

"Голова українського парламенту також звернувся з проханням підтримати запропонований Литвою проект підтримки України (так званий "план Маршалла")", - йдеться в повідомленні.

На його переконання, чітко визначений план впровадження такого проекту і зовнішня підтримка буде сприяти організації роботи Верховної Ради в напрямку виконання Угоди про асоціацію з Європейським союзом.

Нагадаємо, 6 листопада в Литві представили план фінансової допомоги Європейського союзу Україні, неформально званий "новим планом Маршалла". У документі йдеться, що протягом 10 років політики пропонують виділити Україні починаючи з 2018 року 50 млрд євро допомоги для заохочення малого і середнього бізнесу.