ua en ru

Парубій пропонуватиме не закривати поточну сесію парламенту 

Парубій пропонуватиме не закривати поточну сесію парламенту  Фото: Андрій Парубій (РБК-Україна)

Парубій заявив, що ВРУ має знайти час для ухвалення рішення про призначення позачергових виборів у місцевих громадах

Народні депутати можуть не закривати поточну сесію Верховної Ради України для того, аби мати змогу зібратися у будь-який момент у разі необхідності ухвалення тих чи інших рішень. Про це сьогодні на погоджувальній раді керівників фракцій і глав комітетів заявив спікер Ради Андрій Парубій, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я буду пропонувати, щоб ми не закривали сесію, щоб сесія не закривалася наступного пленарного тижня, щоб ми мали змогу у будь-який час і період зібратися для прийняття важливих рішень, які можуть стати на порядку денному", - заявив Парубій.

Голова парламенту зазначив, що ВРУ має знайти достатньо часу для ухвалення рішення про призначення позачергових виборів у місцевих громадах, багато з яких заплановані на вересень.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Верховна Рада України на цьому тижні розгляне подання генерального прокурора України Юрія Луценка на народних депутатів у вівторок (11 липня) або четвер (13 липня).

"Всі подання, які надійшли від генерального прокурора України, будуть розглянуті в сесійній залі ВРУ", - заявив Парубій.