ua en ru

Рада на цьому тижні розгляне подання генпрокурора на нардепів, - Парубій

Рада на цьому тижні розгляне подання генпрокурора на нардепів, - Парубій Фото: Андрій Парубій (rada.gov.ua)

Спікер ВР заявив про винесення на голосування всіх подань ГПУ

Верховна Рада України (ВР) на цьому тижні розгляне подання Генерального прокурора України Юрія Луценка на народних депутатів у вівторок (11 липня) або четвер (13 липня). Про це заявив сьогодні на погоджувальній раді керівників фракцій і голів комітетів заявив спікер ВР Андрій Парубій, передає кореспондент РБК-Україна.

"Всі подання, які надійшли від генерального прокурора України, будуть розглянуті в сесійній залі ВРУ", - заявив Парубій.

За його словами, розгляд перших подань в сесійній залі має розпочатися у вівторок, 11 липня, адже саме в цей день проходить сім днів від дати їх внесення в парламент.

Проте на прохання представників коаліції всі вподання на народних депутатів можуть бути розглянуті в четвер, 13 липня - це можливо за умови рішення ВР про перенесення розгляду відповідних питань.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Комітет з питань регламенту та організації роботи Верховної Ради України визнав достатньо обґрунтованим подання генерального прокурора Юрія Луценка зняття недоторканності з народного депутата Борислава Розенблата.