ua en ru

Парубій пропонує Раді збільшити кількість членів ЦВК

Парубій пропонує Раді збільшити кількість членів ЦВК Фото: Андрій Парубій (РБК-Україна)

Кількість членів ЦВК пропонується збільшити з 15 до 17

Спікер Верховної ради України Андрій Парубій вніс у парламент законопроект щодо збільшення кількості членів Центральної виборчої комісії (ЦВК). Про це він сказав у ході відкриття ранкового пленарного засідання ВР, передає кореспондент РБК-Україна.

Зокрема, проектом закону передбачається, що кількість членів комісії зросте з 15 до 17. Парубій підкреслив, що цифра "15" не має принципового значення.

"Цифра "15" була скалькована з Російської Федерації, вона не має принципового значення. Цифра "17" дозволяє пройти процедуру оновлення ЦВК... щоб усі фракції і групи були представлені в Центральній виборчій комісії", - заявив глава парламенту.

Відзначимо, що в Раду проект був внесений увечері 17 вересня під номером №9090 "Про внесення зміни до статті 6 закону "Про Центральну виборчу комісію".

Нагадаємо, в понеділок глава ВР повідомив, що консультації із питання голосування за оновлений склад Центральної виборчої комісії (ЦВК) триватимуть до 19 вересня. Спікер парламенту застеріг депутатів, що залишити старий склад ЦВК за допомогою політичних інтриг не вдасться.

Як писало РБК-Україна раніше, Парубій заявив, що Рада може в четвер розглянути питання Центральної виборчої комісії (ЦВК).

Як повідомляло агентство, в Раді немає 300 голосів для припинення повноважень усіх членів ЦВК.