ua en ru

Парубій підтримує часткове зняття недоторканності з нардепів

Парубій підтримує часткове зняття недоторканності з нардепів Фото: Андрій Парубій (rada.gov.ua)

За його словами, недоторканність за політичну діяльність повинна залишатися

Спікер Верховної Ради України Андрій Парубій підтримує часткове зняття недоторканності з народних депутатів. Про це він сказав в інтерв'ю виданню "Фокус".

"Завдяки скасуванню недоторканності з'явиться більше можливостей пройти в парламент людям, орієнтованим на заняття політикою, а не бізнесом. При цьому недоторканність за політичну діяльність повинна залишатися, але якщо ти збив на машині людину або вчинив інший злочин - ніякої недоторканності", - заявив глава парламенту.

Нагадаємо, під час щорічного послання у Верховній Раді президент Петро Порошенко заявив, що парламент повинен прийняти зміни до Конституції, які передбачають скасування депутатської недоторканності з 1 січня 2020 року.

"Закликаю, як ви, напевно, очікували внести і узгодити нарешті зміни до Конституції, які скасовують депутатську недоторканність. Щоб полегшити вам прийняття рішення, щоб у вас не було відчуття, що воно якимось чином направлено проти вас, я маю дуже просту пропозицію: давайте приймемо це рішення з введенням його в дію з 1 січня 2020 для депутатів уже нової Верховної Ради", - заявив Порошенко.