ua en ru

Парубій звернеться до парламентів прикордонних з РФ держав щодо безпекових загроз від Росії

Парубій звернеться до парламентів прикордонних з РФ держав щодо безпекових загроз від Росії Фото: Андрій Парубій

У зверненні буде наголошено на необхідності збереження санкцій проти РФ

Спікер Верховної Ради України Андрій Парубій планує звернутися до парламентів прикордонних з Російською Федерацією держав щодо безпекових загроз з боку Росії. Про це він сказав у Варшаві в ході церемонії покладання квітів до могили воїнів УНР на Вольському цвинтарі, передає прес-служба українського парламенту.

Зокрема, спікер поінформував журналістів про свою ініціативу звернутись до парламентів євроатлантичного простору, Сполучених Штатів Америки.

"Вона полягає в тому, щоб європейські держави, які є прикордонними з Російською Федерацією, дали від своїх парламентів нагадування парламентам європейських держав і США про загрозу Російської Федерації, бо країни, які знаходяться на рубежі, на межі з Росією, дуже гарно її усвідомлюють: і Литва, і Естонія, і Латвія. Моя ініціатива полягає також в тому, щоб ми не тільки спільною заявою, а можливо і заявами своїх парламентів звернулись з подібним листом до парламентів Європи, особливо наголошуючи на тому, що не можуть бути зняті санкції, поки триває агресія Росії", - підкреслив очільник Ради.

Нагадаємо, Парубій вважає, що Російська Федерація фактично перетворює Крим на величезну військову базу.