ua en ru

Росія перетворює Крим на величезну військову базу, - Парубій

Росія перетворює Крим на величезну військову базу, - Парубій Фото: Андрій Парубій

Спікер стурбований підготовкою військової інфраструктури Криму

Спікер Верховної Ради України Андрій Парубій вважає, що Російська Федерація фактично перетворює Крим на величезну військову базу. Про це він сказав під час свого виступу на засіданні Міжпарламентської асамблеї "Україна - Польща - Литва" (27-28 березня 2017 р., м. Варшава), передає прес-служба українського парламенту.

Зокрема, спікер висловив особливу стурбованість з приводу підготовки військової інфраструктури Криму для базування там ядерної зброї, зокрема відновлення і модернізація колишніх радянських сховищ для ядерних боєзарядів.

"Що стосується носіїв ядерної зброї (ракетних систем та літаків), вони вже присутні на півострові. Російська Федерація фактично перетворює Крим на величезну військову базу, з повноцінними сухопутним, ВПС і ВМС компонентами", - підкреслив голова українського парламенту.

Нагадаємо, раніше Парубій заявив, що Російська Федерація може використовувати військові навчання "Захід-2017" для здійснення прямої агресії або диверсійно-підривної діяльності проти Білорусі та України.

Спікер також зазначив, що ситуацію в Білорусі не можна розглядати окремо від контексту російської агресії проти України і європейської демократії, оскільки "Кремль грубо використовує білоруський народ як заручника своєї окупаційної політики".