ua en ru

Парубій звернувся з відкритим листом щодо ситуації на Донбасі до парламентарів світу

Парубій звернувся з відкритим листом щодо ситуації на Донбасі до парламентарів світу Фото: Андрій Парубій

Політики акцентують увагу на небезпеці гуманітарної катастрофи в Авдіївці

У зв'язку із загостренням ситуації на Донбасі та спробами російських військ розгорнути наступ на Авдіївку спікер Верховної Ради Андрій Парубій разом з іншими українськими політиками звернулися з відкритим листом до парламентарів світу. Про це спікер повідомляє у Facebook.

"Шановні колеги-парламентарі, ми просимо Вашої негайної уваги та дії з приводу загострення ситуації на сході України. Змушені констатувати, що Росія як країна-агресор не відмовляється від продовження курсу на подальшу ескалацію конфлікту на частині тимчасово окупованого Донбасу. Свідченням цього є критична ситуація, що склалась цими днями внаслідок систематичних обстрілів в районі міста Авдіївка, Донецької області", - йдеться в листі.

Також політики акцентують увагу на небезпеці гуманітарної катастрофи у зв`язку з перебоями в подачі води, електрики та опалення в Авдіївці.

"Будемо вдячні, якщо керівництво Ваших парламентів публічно закличе російську владу до неухильного виконання всіх міжнародних зобов'язань та припинення свідомого загострення безпекової і гуманітарної ситуації на Донбасі", - підсумовує Парубій.

#Авдіївка У зв'язку із загостренням ситуації на Донбасі та постійних спроб російських окупаційних військ розгорнути наст...

Опубліковано Андрієм Парубієм 31 січня 2017 р.

Нагадаємо, на прохання української делегації Рада Безпеки ООН розгляне сьогодні в закритому режимі ситуацію на сході України.