ua en ru

Парубій назвав судову реформу в Україні головним пріоритетом

Парубій назвав судову реформу в Україні головним пріоритетом Фото: Андрій Парубій назвав головне завдання ВР

"Судова реформа є завданням номер один сьогодні для України"

Голова Верховної Ради Андрій Парубій заявив, що проведення судової реформи на сьогодні є найголовнішим завданням для Україні. Про це він сказав в інтерв'ю телеканалу "Рада".

Відповідаючи на запитання про співпрацю України і Парламентської асамблеї Ради Європи та його останньої зустрічі з президентом ПАРЄ, Парубій розповів, що, зокрема, обговорювалися питання Мінських домовленостей і реформ в Україні. Спікер наголосив на пріоритетності судової реформи.

"Спільно з президентом ПАРЄ і з іншими нашими партнерами, коли я їм кажу про свої прерогативи, вони повністю згодні, що судова реформа є завданням номер один сьогодні для України", - наголосив керівник парламенту.


Парубій також сказав, що під час зустрічі повідомив про те, що ввів у парламенті "ідею створення майданчика з обговорення Мінських угод".

"І заявив ті тези, які я часто говорив, що поки РФ не виконає перший пункт Мінських угод - припинення вогню - до тих пір важко говорити про виконання будь-яких інших пунктів", - заявив голова ВР.

Нагадаємо, раніше президент Петро Порошенко заявив, що протягом найближчих днів, а, може, тижнів, необхідно знайти 300 голосів у парламенті, щоб ухвалити судову реформу.